Sporazum o profesionalnoj saradnji između Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske i Vrhovne kancelarije za reviziju Republike Slovačke je potpisan u Bratislavi 11.06.2024. godine u okviru bilateralnog sastanka dvije vrhovne revizorske institucije.

Sporazum o profesionalnoj saradnji su potpisali glavni revizor Jovo Radukić i predsjednik Vrhovne kancelarije za reviziju Republike Slovačke g. Lubomir Andrasi.

Saradnja dvije vrhovne revizorske institucije će se realizovati kroz brojne projektne aktivnosti, kao što je provođenje paralelnih revizija na međusobno dogovorene teme i unaprjeđenje profesionalnih vještina, znanja i iskustava revizorskog kadra kroz učešće na zajedničkim konferencijama, obukama i programima stažiranja, koje organizuju strane potpisnice od međunarodnog značaja, razmjene profesionalnih znanja i vještina u oblasti upravljanja ljudskim resursima, vizuelizacije podataka u revizorskim izvještajima i uspostavljanja informacionog sistema za upravljanje procesom revizije.

Tokom dvodnevne posjete predstavnici Vrhovne kancelarije za reviziju Republike Slovačke i Glavne službe za reviziju su održali prezentacije i diskutovali o politici provođenja godišnje ocjene zaposlenih, definisanja razvojenih ciljeva za svakog zaposlenog i sprovođenja programa obuka u dvije vrhovne revizorske institicije.

U ime Glavne službe za reviziju, pored glavnog revizora, sastanku su prisustvovali rukovodilac Sektora za razvoj, metodologiju i kontrolu kvaliteta Renata Čajić Kužet i stručni savjetnik Zoran Pajčin.