Споразум о професионалној сарадњи између Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске и Врховне канцеларије за ревизију Републике Словачке је потписан у Братислави 11.06.2024. године у оквиру билатералног састанка двије врховне ревизорске институције.

Споразум о професионалној сарадњи су потписали главни ревизор Јово Радукић и предсједник Врховне канцеларије за ревизију Републике Словачке г. Лубомир Андраси.

Сарадња двије врховне ревизорске институције ће се реализовати кроз бројне пројектне активности, као што је провођење паралелних ревизија на међусобно договорене теме и унапрјеђење професионалних вјештина, знања и искустава ревизорског кадра кроз учешће на заједничким конференцијама, обукама и програмима стажирања, које организују стране потписнице од међународног значаја, размјене професионалних знања и вјештина у области управљања људским ресурсима, визуелизације података у ревизорским извјештајима и успостављања информационог система за управљање процесом ревизије.

Током дводневне посјете представници Врховне канцеларије за ревизију Републике Словачке и Главне службе за ревизију су одржали презентације и дискутовали о политици провођења годишње оцјене запослених, дефинисања развојених циљева за сваког запосленог и спровођења програма обука у двије врховне ревизорске инститиције.

У име Главне службе за ревизију, поред главног ревизора, састанку су присуствовали руководилац Сектора за развој, методологију и контролу квалитета Рената Чајић Кужет и стручни савјетник Зоран Пајчин.