Predstavnik Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske dr Bojan Ćurić – viši revizor za finansijsku reviziju, prisustvovao je seminaru na temu „Infrastrukturni projekti u jedinicama lokalnih samouprava” i osmom godišnjem sastanku EUROSAI WGMA radne grupe za reviziju opština u Tbilisiju (Gruzija) u periodu od 02-05. oktobra 2024. godine.

Seminaru je prisustvovalo preko 60 učesnika i stručnjaka iz 25 zemalja (Estonija, Letonija, Litvanija, Sjeverna Makedonija, Poljska, Albanija, Slovenija, Turska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Moldavija, Ukrajina, Mađarska, Malta, Gruzija, …).

Razmatrane su teme vezane za reviziju infrastrukturnih projekata u okviru kojih su prezentovani glavni nalazi i preporuke na ovu temu, da bi se potom vodile diskusije. Tokom VIII Godišnjeg sastanka EUROSAI TFMA Radne grupe razmatrane su aktivnosti i rezultati Radne grupe iz 2024. godine, kao i budući planovi i aktivnosti za 2025. godinu. Imajući u vidu značaj revizije opština, a u cilju daljeg razvoja revizijske metodologije, razmjene najboljih praksi i iskustava, međunarodni značaj kao i doprinos unapređenju sistema revizija opština, Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske je 2016. godine postala članica ove radne grupe.