Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске (у даљем тексту ГСРЈС) је опредјељена да поштује приватност корисника и поступа са личним подацима у складу са важећом легислативом.

Веб сајт www.gsr-rs.org не прикупља аутоматски било какве личне податке о корисницима, као што су име, број телефона или и-мејл адреса. Ми прикупљамо овакве информације искључиво уколико нам их корисници веб сајта пошаљу електронском поштом и чувамо их и користимо искључиво за потребе комуникације између ГСРЈС и корисника.

ГСРЈС користи софтверске програме који прате мрежни саобраћај са циљем прикупљања статистичких података о коришћењу веб сајта или идентификације покушаја неауторизованог приступа ради додавања или промјене информација или наношења штете било којим другим путем. Ови програми биљеже интернет-протокол (IP) адресе рачунара са којег сте извршили приступ на www.gsr-rs.org, датум и вријеме посјете, врсту прегледача, као и странице које сте посјетили. Не покушавамо да повежемо ове адресе са идентитетом посјетилаца све док исти не покуша да нанесе штету www.gsr-rs.org.

Веб сајт користи “колачиће” за чување ваших подешавања као што су избор језика и величина фонта и примјењује та подешавања када слиједећи пут посјетите веб сајт. “Колачић” је сет података које веб-сајт чува у вашем рачунару. Врста “колачића” које користимо су “трајни колачићи” и они остају запамћени у потфолдерима вашег прегледача док их ручно не избришете или док их ваш прегледач не избрише на основу предефинисаног времена. Ви можете у прегледачу подесити начин чувања “колачића”. За коришћење функционалности као што су избор језика и величина фонта минимално морате дозволити чување “привремених колачића”. “Привремени колачићи” се бришу се када затворите прегледач.

Веб сајт не користи “колачиће” са циљем праћења и идентификације сајтова које сте претходно посјетили.