Предсједник Државне ревизорске институције Републике Србије др Душко Пејовић је 12. јула 2022. године посјетио Главну службу за ревизију јавног сектора Републике Српске и састао се са главним ревизором Јовом Радукићем и замјеницом главног ревизора Божаном Трнинић.

Састанак је организован у оквиру Споразума о професионалној сарадњи, који су челници Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске и Државне ревизорске институције Републике Србије обновили 6. фебруара 2020. године у Београду.

Области сарадње, предвиђене Споразумом, односе се и на размјену искустава у превођењу и примјени ИНТОСАИ стандарда и друге професионалне регулативе, организовање заједничких обука, радионица и семинара у области екстерне ревизије у јавном сектору.

Такође, Главна служба за ревизију је и ове године извршила ревизију завршног рачуна Државне ревизорске институције Републике Србије која је достављена Народној скупштини Републике Србије.

„Сарадња између наше двије институције се не одвија само на највишем нивоу, између мене и главног ревизора, већ и између наших ревизора који размјењују знања и искуства што значи да наш Споразум о сарадњи заиста живи у пракси и то ме веома радује. Такође, искористио бих ову прилику да честитам колегама из Републике Српске на усељењу у нове просторије које спадају у ред најбољих у региону”, рекао је др Душко Пејовић.

Главни ревизор Јово Радукић се захвалио колеги на посјети и истакао своје задовољство досадашњом сарадњом која се огледа и у паралелној ревизији учинка које су прошле године извршиле врховне ревизорске институције Републике Српске и Србије.
На састанку се разговарало o текућој сарадњи у складу са потписаним Споразумом о професионалној сарадњи, као и о могућим модалитетима за остваривање одређених професионалних активности у будућности.