Др Душко Пејовић, предсједник Државне ревизорске институције Републике Србије и Јово Радукић, главни ревизор Републике Српске потписали су Споразум о професионалној сарадњи.

Током једнодневне посјете делегације Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске у Београду, организован је радни састанак руководства обе институције, на коме су разговарали o професионалној сарадњи двије врховне ревизорске институције и могућим модалитетима за остваривање одређених професионалних активности у будућности.

Као једну од области заједничке сарадње ДРИ Србије и Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, др Пејовић је навео спровођење паралелних ревизија, нарочито ревизија сврсисходности пословања.

Челници обе институције навели су и организацију заједничких обука, радионица, семинара из области екстерне ревизије јавног сектора, као и размјену искустава у превођењу и примјени ИНТОСАИ стандарда и других професионалних прописа.
За нас је овај Споразум о сарадњи веома значајан и надамо се да ћемо у наредном периоду интензивније сарађивати, како бисмо ојачали наше институције и појачали финансијску дисциплину у нашим земљама, рекао је главни ревизор Републике Српске Joво Радукић.